ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ

ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ  ΝΗΣΙ

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ


ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ
ΓΙΑΤΙ Η ΥΔΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

Φίλες και φίλοι,
Ενα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τις έως τώρα θετικές σας ανταποκρίσεις και συμβουλές σας. Δεσμεύομαι να τηρήσω στο ακέραιο όλα, όσα σας έχω πει.
Ο Δήμος μας και το συμβούλιο δεν είναι χώρος αρένας με κραυγές και αλλαλαγμούς. Είναι χώρος διαβούλευσης, γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου, είναι χώρος δημοκρατίας, διαφάνειας, θεσμών και αξιοπρέπειας.
Δεν πρέπει να οδηγηθούμε στις εκλογές για ένα πείσμα και μόνο, από καμία ομάδα.
Δεν είναι δυνατόν όμως να δεχθούμε στον 21ο αιώνα που ζούμε, στην εποχή της ταχύτητας, της παγκοσμιοποίησης και του διαδικτύου ότι μπορεί κανείς να είναι ουσιαστικά απών, ούτε να δεχθούμε έτσι με ελαφρά τη καρδία την μη ύπαρξη παραγόμενου έργου για το νησί μας από τον αγαπητό κύριο δήμαρχο, παρόλο που διαχειρίσθηκε περί τα 13.000.000 ευρώ στην τελευταία θητεία του. Υπολογίστε ακόμη μερικά εκατομμύρια ευρώ από προγράμματα που έχασε ο δήμος μας και θα καταλάβετε το μέγεθος της αποτυχίας μας.
Πιστεύουμε πως όταν διαχειρίζεσαι το χρήμα των Υδραίων και δεν παλεύεις για οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη, τότε το οποιοδήποτε οικονομικό έλλειμμα (και ο δήμος μας αγγίζει ως έλλειμμα το 120% του ετήσιου προϋπολογισμού του) θα το πληρώσει στο τέλος ο Υδραίος δημότης.
Οι δημοτικές εκλογές είναι ώρα ευθύνης και η Υδρα μας είναι τιμή.
Για το λόγο αυτό, προτείνω και σας παρακαλώ να συμβάλλετε και εσείς ως υδραίοι δημότες, για έναν καταρχήν ανοικτό δημόσιο διάλογο ανάμεσα σ’ εμάς και στους άλλους αξιόλογους υποψήφιους δήμαρχους.
Εναν ανοικτό δημόσιο διάλογο με θέμα τι κάναμε ο καθένας από εμάς για την ανάπτυξη της Υδρας καθ΄ολη τη διάρκεια αυτής της 4ετίας και τι προγραμματίζουμε να πράξουμε στη νέα δημοτική θητεία.
Πρέπει νομίζουμε να πληροφορηθούμε (αναφέρω ενδεικτικά) για το ποιές βάσεις ανάπτυξης μπήκαν σε τούτη τη δημοτική θητεία για θέματα Υποδομών, Υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού.
Ποιός και τι εκανε κάτι σε θέματα Υγείας, πυροπροστασίας (πρόληψη πυρκαγιών – όχι καταστολή) και επίλυσης του ακτοπλοϊκού μας προβλήματος. Τι ακριβώς συμβαίνει με την Μονάδα αφαλάτωσης του νησιού μας και τόσα άλλα που πρέπει να διασαφηνιστούν.
ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
Συνεχίζουμε μαζί σας τη διαβούλευση – ωρίμανση διαδικασιών των προτεραιοτήτων του νησιού μας και σύντομα θα σας ζητήσουμε να συμμετάσχετε και εσείς στις ανοικτές δημοκρατικές θεσμικές μας διαδικασίες.
Στόχος μας ένας και μοναδικός: η επίλυση των προβλημάτων του νησιού μας.

Γιατί η Υδρα είναι ΤΙΜΗ και ΕΥΘΥΝΗ.
Γιατί η Υδρα πρέπει να ξαναγίνει ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ.
Για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.


Ελευθέριος Σ Κεχαγιόγλου
6937659825
president@smallislands.eu
www.hydraprotinisi.blogspot.com
facebook: ydra proto nisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου