ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ

ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ  ΝΗΣΙ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Προχωρά το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Προχωρά το Μεταφορικό Ισοδύναμο.


Ξεκίνησε η διαδικασία αξιολόγησης των ενδιαφερόμενων φορέων για την ανάληψη της μελέτης εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου στη Χώρα μας με έμφαση βέβαια στις επιδοτούμενες γραμμές.
Όπως προ 15νθημέρου είχε ενημερώσει ο Γενικός Γραμματέας του Υπ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κος Δημήτρης Χαλκιώτης, προχωρά ή διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων για την μελέτη του μεταφορικού ισοδύναμου.
Σήμερα η διαδικασία βρίσκετε σε πλήρη εξέλιξη και σε εύλογο χρονικό διάστημα αναμένετε η ανακοίνωση της απόφασης ανάθεσης της μελέτης για το Μεταφορικό Ισοδύναμο.
Θετική για την Εφαρμογή του μεταφορικού Ισοδύναμου ήταν η Επίτροπος Αλιείας και θαλασσίων Υποθέσεων κα Μαρία Δαμανάκη σε συνάντηση της προ ημερών με δήμαρχους Μέλη του ΕΔΜΝ προσκεκλημένοι του Έλληνα Ευρωβουλευτή Γιώργου Σταυρακάκη

Η συγκεκριμένη μελέτη έχει τεράστιο ενδιαφέρον για τις μικρονησιωτικές μας κοινωνίες λόγω του σημαντικού ρόλου πού παίζουν οι συγκοινωνίες στην ανάπτυξη των νησιών μας.
Με την ευκαιρία αυτή έχει παρατηρηθεί ότι λόγω των σύγχρονων αναγκών της εποχής μας θα ήταν χρήσιμο τα αρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν σε μία νέα καταγραφή των απαιτήσεων των νησιών μας και επαναχάραξη του συγκοινωνιακού χάρτη των νησιών της πατρίδας μας, αίτημα το οποίο το ΕΔΜΝ το υποστηρίζει και το θέτει κάθε φορά σε συναρμόδια Υπουργεία και φορείς.


Σημαντική αύξηση των αφηξαναχωρίσεων στα νησιά προβλέπετε μετά την Εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Όσον αφορά την Εφαρμογή του μεταφορικού Ισοδύναμου το ΕΔΜΝ προτείνει: Λόγω της τεράστιας σημασίας του έργου για τις νησιωτικές κοινωνίες, ο ανάδοχος πού θα προκύψει να δημιουργήσει μία συμβουλευτική ομάδα (stake holders)από φορείς - γνώστες του αντικειμένου για την καλύτερη και πληρέστερη εκπόνηση της μελέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου