ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ

ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ  ΝΗΣΙ

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Σ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ: Όσο θα Ευημερούν οι Αριθμοί, τόσο θα συρρικνώνεται η πατρίδα μας.


ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Σ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ:  Όσο θα Ευημερούν οι Αριθμοί, τόσο θα συρρικνώνεται η πατρίδα μας.



Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα  το 1ο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την νέα προγραμματική περίοδο προγραμματισμού 2014-2020.
Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία  του πρωθυπουργού της χώρας  κου Α. Σαμαρά, του Επίτροπου για την περιφερειακή πολιτική Γιοχάνες Χάν, ολόκληρου σχεδόν του Υπουργικού Συμβουλίου και όλων σχεδόν των Γενικών Γραμματέων.




Στο Συνέδριο επίσης συμμετείχαν όλες οι Διαχειριστικές αρχές  των ΕΣΠΑ, όλοι οι περιφερειάρχες και όλοι οι πρόεδροι κοινωνικών και οικονομικών φορέων  της χώρας.


Το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών εκπροσώπησαν οι: Ελευθέριος Σ Κεχαγιόγλου πρόεδρος  ΔΣ, Ελέγκω Παναγή Αντιπρόεδρος  ΔΣ και Φώτης Σώλλος Αντιδήμαρχος  Καλάμου Λευκάδας.

Ο πρόεδρος  του ΕΔΜΝ Ελευθέριος Σ Κεχαγιόγλου κατά την παρέμβασή του στο Συνέδριο.

Ο Ελ. Κεχαγιόγλου  κατά την παρέμβασή του τόνισε ανάμεσα στα άλλα: ….Όσο θα επιδιώκουμε και θα ενώνουμε  την Δάφνη με τον Άγιο Δημήτριο και τον Πειραιά  με το Φάληρο, αντί να ενώνουμε  τη Χάλκη και τη Τήλο με την Ρόδο, το Καστελόριζο  με την Κάσο, Όσο θα ευημερούν οι αριθμοί, τόσο θα συρρικνώνουμε τη χώρα μας.
Σημαντικό πρόβλημα των μικρών νησιών αποδείχθηκε  στη πράξη και η έλλειψη της διαχειριστικής Επάρκειας.
Είναι ανάγκη, όσο ποτέ  άλλοτε  και σας το έχουμε τονίσει επανειλημμένος, να δημιουργηθεί μία ξεχωριστή μονάδα Υποστήριξης έργων για τα μικρά Νησιά. Ειδικά για τα μικρά νησιά το κρίσιμο έργο πρέπει να προηγείται του ώριμου. Προτείνουμε λοιπόν την Δημιουργία Διεύθυνσης υποστήριξης μικρονησιωτικών έργων και την ανάθεση της μελετοκατασκευής  ως  έργο.
Δεν είναι δυνατόν ένα μικρό νησί να χρειάζεται να πιστοποιηθεί ότι μπορεί να κατασκευάσει ένα πύραυλο, για να μπορέσει να αγοράσει έναν υπολογιστή.
Ακούστε κύριοι περισσότερο τους αυτοδιοικητικούς. Δώστε περισσότερη ευελιξία για να μην έχουμε  χειρότερα αποτελέσματα.
Απαντώντας  στον πρόεδρο  του ΕΔΜΝ, ο Γενικός Γραμματέας  Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κος Γ. Γιανούσης, αναγνώρισε ότι η πολιτεία φέρθηκε ιδιαίτερα σκληρά  σε ότι αφορά την διαχειριστική επάρκεια και υποσχέθηκε  ότι το θέμα θα αντιμετωπισθεί διαφορετικά για το Νέο ΕΣΠΑ.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπρόεδρος του ΕΔΜΝ  τ. Δήμαρχος Χάλκης Ελέκω Παναγή
και ο Λευτέρης Κεχαγιόγλου

Να σημειώσουμε ότι με το πέρας  του Πρώτου Αναπτυξιακού Συνέδριου, ξεκίνησαν σε όλη την χώρα τα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια, όπου οι τοπικές κοινωνίες θα εκπροσωπηθούν  από τους μικρονησιώτες δημάρχους  και θα ολοκληρωθούν μέσα  στο καλοκαίρι , ξανά στην Αθήνα  με την σύμπτυξη όλων των προτάσεων για το Νέο ΕΣΠΑ  της χώρας μας.
Πανό Διαμαρτυρίας  από τους εργαζόμενους  στην ΜΟΔ

Κατά τη διάρκεια  του Συνεδρίου, δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, όπου οι εργαζόμενοι στη ΜΟΔ σήκωσαν πανό με τις θέσεις  τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου