ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ

ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ  ΝΗΣΙ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ: ΣΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ...

(Φωτο: Ο Πρόεδρος του ΕΔΜΝ Ελευθέριος Σ Κεχαγιόγλου και ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Παναγιώτης Ρήγας.)
ΠΡΟΣ:

Προς τον πρόεδρο του Δικτύου Μικρών Ελληνικών Νησιών
κ. Ελευθέριο Κεχαγιόγλου

Αγαπητέ κ. Κεχαγιόγλου,
Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών που έλαβε χώρα στο Μεγανήσι, αποτέλεσε ένα σαφές δείγμα του πως ο προγραμματισμός η οργάνωση, η σθεναρή διεκδίκηση μπορούν να προσδώσουν στα μικρά νησιά μας ένα ηχηρό στίγμα.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την ευκαιρία συμμετοχής του «Κέντρου Μάθησης και Πολιτισμού Αιγαίου» στο συνέδριο αυτό, από το οποίο αποκομίσαμε θετικές και μόνο εντυπώσεις.

Θα θέλαμε να θέσουμε στη διάθεσή σας την επιστημονική εμπειρία, την τεχνογνωσία και το δίκτυο συνεργατών μας, καθώς θεωρούμε πως προσπάθειες σαν τη δική σας, πρέπει να τυγχάνουν υποστήριξης.

Σας προτείνουμε τη διενέργεια έρευνας για τα μικρά νησιά υπό την αιγίδα σας. Η ολοκληρωμένη διερεύνηση και αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης θα καταδείξει τις νέες δυνατότητες στα πλαίσια εφαρμογής του «Καλλικράτη» και θα προσδώσει δυναμική στο Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών εδραιώνοντας το ρόλο του στο Πανευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Σας επισυνάπτουμε τις εισηγήσεις μας στο 4ο Συνέδριο.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΙΚΑΡΙΟΥ

Σύμβουλος Προβολής, Δημοσιογράφος

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Σύμβουλος Ανάπτυξης Νησιωτικών Δήμων

Ως δημοσιογράφος,  Σύμβουλος Προβολής και Επικοινωνίας του Κέντρου Μάθησης και Πολιτισμού Αιγαίου, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Μεγανησίου Ευστάθιο Ζαβιτσάνο για την εξαίρετη φιλοξενία και αψεγάδιαστη διοργάνωση καθώς τον πρόεδρο του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών Ελευθέριο Κεχαγιόγλου, ο οποίος με σύνεση αλλά και διορατικότητα, εμπνέεται από τα μικρά μας νησιά και προσπαθεί να εμπνεύσει στους Κυβερνώντες τη διάθεση να μην αφήσουν τον «μικρό ναυτίλο», τους νησιωτικούς δήμους, απροστάτευτους στου καιρού και του ανέμου τα γυρίσματα...
Μαργαρίτα Ικαρίου,


Δημοσιογράφος - Σύμβουλος  προβολής και επικοινωνίας

Κέντρο Μάθησης & Πολιτισμού Αιγαίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου