ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ

ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ  ΝΗΣΙ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΔΜΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Ολοκληρώθηκε η πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του προέδρου του ΕΔΜΝ κου Ελευθέριου Κεχαγιόγλου με τον τομεάρχη της επιτροπής της περιφερειακής ανάπτυξης και βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας κου Κωστή Μουσουρούλη.


Κατά τη δίωρη και πλέον συνάντηση συζητήθηκαν τα βασικά προβλήματα των μικρών νησιών της πατρίδας μας και οι βασικές κατευθυντήριες θέσεις της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας για τα μικρά νησιά.

Ο τομεάρχης κος Κωστής Μουσουρούλης και ως Βουλευτής νησιωτικού χώρου, έχοντας και την εμπειρία του Γενικού Γραμματέα ανάλογων υπουργείων αλλά και την γνώση του στελέχους της Ε.Ε. αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα αλλά και τις δυσκολίες στην υλοποίηση των πολιτικών πού αφορούν τα μικρά νησιά.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο αναπληρωτής τομεάρχης της ίδιας επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κος Ελευθέριος Σταυρόπουλος και συμφωνήθηκε καταρχήν η περεταίρω συνεργασία με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξεύρεση πολιτικών για την επίλυση των προβλημάτων των μικρών νησιών.

Τα μικρά νησιά της πατρίδας μας, τα προβλήματα και οι προοπτικές ανάπτυξής τους δεν έχουν να κάνουν με χρώματα η κόμματα αλλά, είναι και πρέπει, θέσεις και πολιτικές πανεθνικής εμβέλειας.

Με αυτή την θέση η όλη συζήτηση ήταν απόλυτα ειλικρινείς και θετική.

Αποφασίσθηκε επίσης να ακολουθήσει και δεύτερη συνάντηση εργασίας με περισσότερα στελέχη και από τις δύο πλευρές για τον καλύτερο προσδιορισμό θέσεων και πολιτικής στην στήριξη νομοθετικών πρωτοβουλιών και επίλυση των προβλημάτων.

Το ΕΔΜΝ μετά τις συναντήσεις με τις επιτροπές - τομείς της Νέας Δημοκρατίας θα ζητήσει ανάλογες επαφές - παρουσιάσεις και με τα υπόλοιπα κόμματα του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στόχος η όσο το δυνατόν ευρύτερη κοινή αποδοχή των διαδικασιών επίλυσης των μικρονησιωτικών προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου