ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ

ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ  ΝΗΣΙ

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

Το Δ.Σ. Μεγανησίου είπε «ΟΧΙ» στην Προγραμματική Σύμβαση Πλαίσιο μεταξύ του Το Δ.Σ. Μεγανησίου είπε «ΟΧΙ» στην Προγραμματική Σύμβαση Πλαίσιο μεταξύ του Δήμου και της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.


Δεν τέθηκε τελικά σε ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγανησίου η «Έγκριση ή μη σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πλαισίου, μεταξύ του Δήμου και της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.».

Το 15ο στη σειρά θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, με εισηγητή τον Δήμαρχο κ. Στάθη Ζαβιτσάνο, ήταν, στην 7η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγανησίου στις 30.04.2011 το εξής:
«Έγκριση ή μη σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πλαισίου, μεταξύ του Δήμου, του Ελληνικού Δημοσίου (εκπροσωπούμενο από τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας) και της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. ή θυγατρική αυτής για την εγκατάσταση, διαχείριση και λειτουργία συστημάτων παραγωγής, επεξεργασίας και διανομής πόσιμου ύδατος και συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων και εξουσιοδότηση υπογραφής».η ή μη σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πλαισίου, μεταξύ του Δήμου, του Ελληνικού Δημοσίου (εκπροσωπούμενο από τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας) και της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. ή θυγατρική αυτής για την εγκατάσταση, διαχείριση και λειτουργία συστημάτων παραγωγής, επεξεργασίας και διανομής πόσιμου ύδατος και συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων και εξουσιοδότηση υπογραφής. (Εισηγητής: ο κος Δήμαρχος )

Ο κος Δήμαρχος αναλύοντας τις συνθήκες υδροδότησης του νησιού, πρότεινε να αποφασίσει το ΔΣ μια μη δεσμευτική συζήτηση με την Εταιρεία, ώστε να εξεταστεί κυρίως η διασφάλιση της επάρκειας των υδάτων, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Ακολούθησε μακρά συζήτηση. Ο εισηγητής αποδέχθηκε και σεβάστηκε τις διαφωνίες και τις αντιθέσεις, και θεωρώντας ότι καλώς άνοιξε μια δημόσια συζήτηση για το πολύ σημαντικό ζήτημα της ύδρευσης (γι’ αυτό είχε όπως δήλωσε ενημερώσει πολλές μέρες πριν όλους τους συμβούλους, εκθέτοντάς τους ταυτόχρονα και τις διαφορετικές από τη δική του απόψεις) , ζήτησε να μην τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία, και αν και εφόσον προκύψουν νέα δεδομένα σε βάθος χρόνου, να ξανασυζητηθούν σε μελλοντικό Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου