ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ

ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ  ΝΗΣΙ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Πρόεδρος κοινότητας μικρού νησιού αρνείται να παραδώσει τα κλειδιά της τ. κοινότητας του.

Ο Πρόεδρος του Νησιού με τον Πρόεδρο του ΕΔΜΝ Ελευθέριο Κεχαγιόγλου 
Πρόεδρος ελληνικού μικρού νησιού αρνείται να παραδώσει τα κλειδιά της τ. κοινότητας του στους νέους υπεύθυνους της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Συναντήθηκαν σήμερα στην Αθήνα σε γνωστό κατάστημα για περισσότερο από μία ώρα ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΜΝ Ελευθέριος Σ Κεχαγιόγλου με τον πρόεδρο κοινότητας ελληνικού νησιού το οποίο καταργεί ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης της χώρας μας.

Ο λόγος της άρνησης του προέδρου να παραδώσει τα κλειδιά των γραφείων του είναι επειδή η πολιτεία (και συγκεκριμένα η νομαρχία) δεν ξεπλήρωσε τις οφειλές της σε κονδύλια κοινωνικής πρόνοιας.

Συγκεκριμένα ο κοινωνικά ευαίσθητος πρόεδρος έδειξε στον πρόεδρο του ΕΔΜΝ έγγραφο της νομαρχίας η οποία αναγνωρίζει την οφειλή της και ενημερώνει ότι σύντομα θα την τακτοποιήσει. Να σημειώσουμε εδώ ότι το συγκεκριμένο έγγραφο έχει ημερομηνία 2011, τίτλο Νομαρχία…. Ενώ η νομαρχία δεν υφίσταται πλέον.

Για να βρεθεί μία λύση ο πρόεδρος του ΕΔΜΝ προσκάλεσε τον αντάρτη πρόεδρο του νησιού να παραβρεθεί στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Μαΐου 2011 στο Μεγαννήσι και εκεί να συζητηθεί το πρόβλημά του παρουσία εκπροσώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής της χώρας και με την συμμετοχή άλλων δημάρχων Μικρών Νησιών.

Ο Πρόεδρος αποδέχτηκε την πρόταση και ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί λύση σε αυτό το παράλογο αδιέξοδο πού βρίσκετε ο πρόεδρος και το νησί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου