ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ

ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ  ΝΗΣΙ

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Aνάκληση δρομολόγησης του Ε/Γ – ΚΑΤ/ΡΑΝ «FLYING CAT 2»

Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Αίτημα για ανάκληση ανακοίνωσης δρομολόγησης του Ε/Γ – ΚΑΤ/ΡΑΝ «FLYING CAT 2»




Αίτημα προς το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με θέμα την Ανάκληση Ανακοίνωσης Δρομολόγησης του Ε/Γ – ΚΑΤ/ΡΑΝ «FLYING CAT 2» και τροποποίηση των δρομολογίων των ταχυπλόων περιελάμβανε η ατζέντα των θεμάτων πού συζητούνται αυτή την ώρα στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Ο λόγος πού η συγκεκριμένη εταιρεία ζητά την ανάκληση του καταμαράν είναι η πώληση του σε άλλη εταιρεία.





Το θέμα ανησύχησε ιδιαίτερα τα νησιά Πόρος και Σπέτσες και τα οποία μαζί με το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών παραβρέθηκαν στο Συγκεκριμένο Συμβούλιο κατά την πρώτη διαδικασία της ανοικτής ακρόασης.
Το ΕΔΜΝ εκπροσώπησε ο πρόεδρος του ΔΣ Ελευθέριος Σ Κεχαγιόγλου, τις Σπέτσες ο Αντιδήμαρχος Σπ. Φαρδέλλος και τον Πόρο ο Δήμαρχος Δ. Στρατηγός, η αντιδήμαρχος, η εκπρόσωπος της μειοψηφίας κ ο πρόεδρος των Επαγγελματιών του Πόρου.



Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Σημερινή συνεδρίαση. Να Υπενθυμίσουμε οτι το ΣΑΣ είναι ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ οργανο και την τελική απόφαση παίρνει ο αρμόδιος Υπουργός Γ. Στρουρνάρας.



Το συμβούλιο συνεχίζει την συζήτηση των θεμάτων με κλεισμένες τις πόρτες και αργά σήμερα το απόγευμα αναμένονται τα αποτελέσματα των θεμάτων.

Να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση πού συζητηθεί το συγκεκριμένο αίτημα για ανάκληση των δρομολογίων του Κάτ2, τότε το θέμα πάει προς υπογραφή στον Αρμόδιο Υπουργό κο. Ι. Στρουρνάρα προς εφαρμογή.


Στό Βήμα του ΣΑΣ ο Δήμαρχος Πόρου Δ. Στρατηγός στηρίζει το αίτημα της ακτοπλοϊκής Σύνδεσης και επαναχάραξης του Συγκοινωνιακού Χάρτη των νησιών μας.

Σκόπιμο είναι εάν τα νησιά του Αργοσαρωνικού να ενημερωθούν άμεσα, ως οι μόνοι αρμόδιοι θεσμικοί φορείς για την συζήτηση η όχι του θέματος και σε περίπτωση όπου το ΣΑΣ αποφανθεί θετικά στο αίτημα ανάκλησης του Κατ 2, να απευθυνθούν άμεσα στον Αρμόδιο Υπουργό ζητώντας του να μην υπογράψει αυτή την απόφαση, έως ότου βρεθεί άλλο σκάφος να δρομολογηθεί ισοδύναμης χωρητικότητας, ταχύτητας και ασφάλειας για την γραμμή Πειραιά Πόρο Ύδρα Σπέτσες.

Το ΣΑΣ κατα την σημερινή του συνεδρίαση.

Να σημειώσουμε ότι τα υπόλοιπα διατιθέμενα σκάφη της ίδιας εταιρείας δεν μπορούν να καλύψουν την μεταφορική ικανότητα του Κάτ2 με επιπλέον δρομολόγια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου