ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ

ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ  ΝΗΣΙ

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΕΣΠΑ 2007-2013. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Πρωτοβουλία Ευρωπαϊκά Νησιά

Η Ελλάδα, μετά από πρότασή της, έχει τεθεί επικεφαλής της πρωτοβουλίας για τα Ευρωπαϊκά Νησιά στο πλαίσιο του Πρώτου Προγράμματος Δράσης για την υλοποίηση της Χωρικής Ατζέντας, που υιοθετήθηκε στην Υπουργική συνάντηση στις Αζόρες της Πορτογαλίας, το Νοέμβριο 2007.


Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στη διερεύνηση του πλαισίου των πολιτικών που θα διευκολύνουν την ανάπτυξη των νησιών, επικεντρώνοντας στην ιδιαιτερότητά τους, απεικονίζοντας έτσι με πρακτικό τρόπο την κοινή ευρωπαϊκή θεώρηση της χωρικής διάστασης.

Το συντονισμό υλοποίησης της ειδικής δράσης έχει αναλάβει το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, σε άμεση συνεργασία με την εκάστοτε προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην υλοποίηση της δράσης συμμετέχουν φορείς ενδιαφερομένων Κ-Μ και Περιφερειών (εννέα χώρες και έντεκα φορείς), η Διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR), το Δίκτυο Νησιωτικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (INSULEUR), το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Μικρών Νησιών (ESIF), καθώς και εκπρόσωποι Ελληνικών φορέων (ΥπΕΝΑΝΠ, ΥΠΕΧΩΔΕ, ΥΠΕΞ, Περιφέρειες Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, ΕΝΑΕ, ΚΕΔΚΕ, Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών ). Ένα ευρύτερο δίκτυο εκπροσώπων από τις νησιωτικές Περιφέρειες και φορείς από όλη την Ελλάδα και την ΕΕ υποστηρίζουν την όλη προσπάθεια.

Παρουσίαση της Ελληνικής πρωτοβουλίας για τα Ευρωπαϊκά Νησιά και της σχετικής έρευνας που εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ESPON 2013 με τίτλο «Η Ανάπτυξη των Νησιών – Ευρωπαϊκά Νησιά και Πολιτικής Συνοχής», η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 8ης Ετήσιας Συνάντησης της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Μικρών Νησιών (ESIF), που διοργανώθηκε στο Kasnäs της Φινλανδίας στις 9-11 Σεπτεμβρίου 2008.(PDF 133KB)

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 22/02/2010

( http://www.espa.gr/el/Pages/staticEuropeanIslands.aspx)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου