ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ

ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ  ΝΗΣΙ

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ο Καναπές ή εμείς ;;;

Ο Καναπές ή εμείς ;;;





Τούτη την χειρότερη ώρα διάλεξα για να γράψω αυτό το κείμενο.
Τούτη την ώρα πού το νησί πολιτικά είναι κομμένο στα δύο  και κανείς δεν δίνει σημασία τέτοια ώρα σε τέτοια κείμενα, εγώ εδώ,  στην «κοσμάρα μου»…

Όπως είδατε  και ακούσατε, εχθρός του κύριου Κοτρώνη είναι ο κύριος Κουκουδάκης κ εχθρός του κου Κουκουδάκη είναι ο κύριος Κοτρώνης (πολιτικά εννοούνται  οι όροι…)
Εχθρός δικός μου όμως ήταν η σημερινή κατάσταση του νησιού μας, τα προβλήματα του.
Δύο είναι οι κύριες πηγές ανάτασης : η Ανταγωνιστική Οικονομία και η Ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα.
Ο Δημότης Υδραίος ανήκει στους τυχερούς δημότες. Είχε την πολυτέλεια ανάμεσα σε 7 Υδραίους πού δήλωσαν την πρόθεση τους να ασχοληθούν με τα κοινά να επιλέξει στην Α Φάση ποιους θα στηρίξει. Στην Β Φάση πλαισίωσε  αυτούς πού θεωρούσε καλύτερους και τώρα τους ψηφίζει.. Αυτή είναι η πραγματικότητα…

Έξι μήνες πριν τις εκλογές (και άλλα επτά χρόνια εμπειρίας ) κτυπιόμουνα με τα προβλήματα του νησιού μας και έτριβα τα χέρια μου κάθε φορά πού βρίσκαμε μία λύση. Κάποιοι άλλοι έτριβαν τα χέρια τους όταν πετύχαιναν μία καλή πολιτική - δημοτική μεταγραφή .
Δέχθηκα να συμμετάσχω και σε κοινό σχήμα με άλλον μπροστά. Αυτό τελικά μας οδήγησε, με ποιο γρήγορους ρυθμούς, στο Τέλος… Έτσι είναι.
Συγκρούστηκαν δύο κόσμοι και κέρδισε ξανά - για άλλη μία φορά ο κόσμος της πολιτικής (για να μην το πω αλλιώς)…
Τέσσερεις μήνες δεν κατάφερα να πείσω τον Υδραίο να σηκωθεί από τον καναπέ και να επιλέξει τον δικό μας χώρο. Δεν σηκωνόταν με τίποτα. Αλλά και όσοι σηκώθηκαν επέλεγαν με άλλα κριτήρια…. Ξέρετε εσείς..

Θέλω να συγχαρώ μία ομάδα νέων Υδραίων οι οποίοι μπήκαν σε αυτή τη βάσανο της ψήφου και ξεχώρισαν για το ήθος τους. Ενδεικτικά να αναφέρω τον κύριο Ευάγγελο  Ρούσση (Δεν τον γνωρίζω προσωπικά ).
Από την άλλη πλευρά η άλλη πολιτική όψη. Αυτή  της λασπολογίας, της απειλής και της συκοφαντίας. Δυστυχώς την είχαμε και αυτήν την πλευρά, η οποία και με αναγκάζει σήμερα να οδηγηθούμε στην δικαιοσύνη με άλλο υποψήφιο για να σταματήσει αυτή η καραμέλα. Δυστυχώς.

Στα δικά μας πάλι.
Τρίβαμε λοιπόν τα χέρια μας κάθε φορά πού βρίσκαμε λύση. Έτσι:

Α. ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟ.
Ναι υπάρχει Λύση. Με την εταιρία είχαμε δώσει τα χέρια για την δοκιμαστική δρομολόγηση συμβατικού πλοίου. Αυτή την συμφωνία την ήξεραν 4-5 συμπατριώτες μας.
ΚΤΕΛ.
Το ΔΣ του ΚΤΕΛ περιμένει την Ύδρα…
ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Για δρομολόγηση πλοίων στην Ύδρα.
Ναι υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ναυτιλιακές εταιρίες να δρομολογήσουν πλοία στον Αργοσαρωνικό. Ενότητα χρειάζεται ανάμεσα στις τρείς τουλάχιστον  γειτονικές δημοτικές Αρχές..


Β. ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Μας αρέσει η δεν μας αρέσει η οικονομία της Ύδρας είναι ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.
Ανταγωνιστικός είναι ο τρόπος πού θα επιλέξει ο επισκέπτης  την Ύδρα  από ένα άλλο πχ νησί στις Κυκλάδες.
Ανταγωνιστική είναι η σχέση σε ποιο ξενοδοχείο θα μείνει, πού θα φάει ο επισκέπτης κλπ. Διαφορετικές βέβαια οι κλίμακες και οι πολιτικές αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
Υδροπλάνα.
Έτοιμα όλα. Ακόμα και η χαρτογράφηση των Υδατοδιαδρόμων.
ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
Δύο πολύ καλά σημεία έχει το νησί μας… αποκορύφωση της σεζόν ο Οκτώβριος.. αυτό λέει πολλά. Η δυναμική της Ύδρας είναι στους 50-100 καταδύτες την ημέρα.
ΔΙΕΘΝΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ  -  ΓΙΩΤΙΝΚ
Ο στόχος πού ανακοινώσαμε στην ομιλία του Πειραιά για  αύξηση  της προσέγγισης της Ύδρας από 40 νέα κρουαζιερόπλοια είναι 100% εφικτός. Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα το ξεπεράσουμε.. θέλει όμως Αλήθειες με την κοινωνία η Κρουαζιέρα και να κοιταχτούμε κατάματα... είπαμε: Εξωτερικοί Συνεργάτες του Δήμαρχου άνθρωποι της  Διεθνής Κρουαζιέρας  και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ.
Το Δυσκολότερο εγχείρημα για το νησί μας. Ναι έχει προοπτική και τρόπο…

ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ
Υπάρχουν Λύσεις. Ότι ακούστηκε στο Νησί μας και από τις δυο πλευρές είναι κατά την άποψη μου λάθος θέσεις σε λάθος στιγμές με λάθος διαδικασίες και κινήσεις. Και από τους δύο…

ΕΣΠΑ (ΣΕΣ)
Έτοιμη η διαδικασία ώστε να πάρει το νησί μας την θέση του. Το κακομοίρικο το ΕΣΠΑ το κάναμε λάστιχο ( γέλασαν πολλές φορές  όσοι ήξεραν…)
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΙΣΟΤΗΤΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΣΥΝΟΧΗ
Έτοιμες οι θεσμικές παρεμβάσεις πού αφορούσαν τον δήμο μας. Θέλει γερά κότσια η εφαρμογή τους.

Φυσικό- Δομημένο περιβάλλον.
Το θέμα του Νησιού μας…


Όλα αυτά όμως όπως είδατε και στις προεκλογικές ομιλίες ήταν άγνωστες λέξεις και για τους δύο υποψήφιους…  Τίποτα δεν έχουν κάνει προς αυτές τις κατευθύνσεις. Είπαμε τρίβαμε τα χέρια μας για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.
Μας αντέγραψαν σε πολλά. Χάρηκα.  ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΤΑ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΥΝ ΒΙΩΜΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
Αρνητική – Θετική Ψήφο: Σημειώσατε Ένα.

Και τώρα τι κάνουμε;;
Υπάρχει Λύση;
Ναι Υπάρχει.
Αρκεί έστω και τώρα, μετά τις εκλογές να ξεκολλήσουμε από τον αγαπημένο μας καναπέ. Να σηκωθούμε και να ψάξουμε την Αλήθεια, την Λύση και αυτό πού Πρέπει. Να το στηρίξουμε με πάθος. Να σηκωθούμε πριν μας σηκώσει η Ανάγκη.. γιατί τότε….  Τα δύσκολα είναι μπροστά μας.. Καλή Ψήφο και ραντεβού στους αγώνες της επίλυσης των προβλημάτων μας…

Λευτέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου