ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ

ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ  ΝΗΣΙ

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ

Υδραίισες, Υδραίοι,
Μας χωρίζουν λίγες μέρες  από την ημερομηνία ανακήρυξης των συνδυασμών.
Η  συμμετοχή των συμπατριωτών μας σε αυτές  τις διαδικασίες (ως Υποψήφιοι Δήμαρχοι η ως Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι) έχει πλέον ονοματεπώνυμο…
Θέλω να επαναλάβω τούτο:
Σέβομαι και εκτιμώ όλους τους συνυποψήφιους μου για τις δημοτικές εκλογές  της Ύδρας μας και σε καμία περίπτωση η όποια πολιτική και με νηφαλιότητα αντιπαράθεσε  δεν νοείτε ως πράξη κατά της προσωπικότητας του κάθε συνυποψήφιου. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι δημοκρατικό αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ενεργού πολίτη να συμμετέχει στα κοινά.

Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Νησιωτικών επιμελητηρίων (όλη η Νησιωτική οικονομία)


Μπαίνουμε  στην  τελική ευθεία για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές και ο κάθε υδραίος δημότης θα επιλέξει ποιος δημοτικός συνδυασμός  τον εκφράζει και μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στην νέα δημοτική πενταετή θητεία.

Μια θητεία με σημαντικές αλλαγές  από τις προηγούμενες, μια θητεία που χρειάζεται περισσότερο από οποτεδήποτε άλλοτε, γνώση ενότητα και δύναμη.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή (commission) Σύσκεψη με όλους τους Περιφερειάρχες,
 τους Γενικούς Γραμματείς  αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης  και Ευρωβουλευτές.

Οι εποχές που διανύουμε έχουν αλλάξει.  Όποιος δεν γνωρίζει τον τρόπο διεκδίκησης,  το ευρύτερο δημοσιονομικά περιβάλλον, αυτά που συμβαίνουν στην  ευρωπαϊκή ένωση, δεν ξέρει να ελίσσεται πολιτικά και δεν έχει την κουλτούρα της συνεργασίας και της ενότητας, δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί καν στις ελάχιστες  ανάγκες της εποχής που έρχεται. Το είδαμε , το ζήσαμε και στο νησί μας. Κανένα έργο δεν υλοποιήθηκε τελικά από τον δήμο μας, η οικονομική κρίση επιδείνωσε την κατάσταση στο νησί μας, ο δήμος  ανίκανος να ανταποκριθεί, η κοινωνική συνοχή διαταράχτηκε  και οι Υδραίοι ξενιτεύτηκαν…

Ενωμένα τα Μικρά Νησιά κερδίζουμε εδώ και χρόνια το μέγιστο για τα νησιά μας… 

ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Ο ΥΔΡΑΙΟΣ
Για μας τρεις είναι οι κύριοι πυλώνες – προτεραιότητες  για την Ύδρα μας. Πυλώνες για να μπορέσουμε να αντικρίσουμε με αισιοδοξία το αύριο και με δεδομένη  την γνώση μας σε αυτό που έρχεται,  αλλά και ενωμένοι να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε.
Πρώτος πυλώνας η κοινωνική συνοχή του νησιού μας. Η Νέα δημοτική αρχή πρέπει να έχει βαθιά γνώση των αναγκών της κοινωνίας της Ύδρας, να  έχει προσφέρει το μέγιστο κατά δυνατόν στην κοινωνία, να ξέρει να υλοποιεί έργα. Να σέβεται την αξιοπρέπεια  και τις αγωνίες του κάθε νέου και να παλεύει για τις ανάγκες του κάθε Υδραίου, της κάθε Υδραίικης οικογένειας. Να έχει Όραμα και Στόχους για το νησί και να το αντιλαμβάνεται η κοινωνία.
Δεύτερος βασικός πυλώνας η οικονομική ανάπτυξη. Η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να ελίσσεται πολιτικά και πρακτικά, να μην είναι κολλημένη σε μία εφήμερη πολιτική κατάσταση. Να ξέρει να διεκδικεί (να έχει εμπειρία διεκδίκησης), να πετυχαίνει και να υλοποιεί προγράμματα, να ξέρει να φέρνει πόρους στο νησί, να μπορεί να χρησιμοποιήσει όλο το θετικό δυναμικό του νησιού για την αύξηση του τουρισμού μας. Ο Τουρισμός  είναι η λύση της οικονομικής ανάκαμψης για το νησί μας.
Τρίτος πυλώνας το ίδιο σημαντικός είναι και η χωρική συνοχή της Ύδρας  με την υπόλοιπη πατρίδα μας. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση, το δικαίωμα του Υδραίου αλλά και του κάθε επισκέπτη στο νησί μας για ασφαλής φθηνή και τακτική συγκοινωνία. Το δικαίωμα του κάθε δημότη στις μεταφορές ανθρώπων - πραγμάτων - δεδομένων.
Κλιμάκιο Ευρωβουλευτών ενημερώνετε  σε μικρό νησί των Δωδεκανήσων
από τον Δήμαρχο του νησιού  για τα ευρωπαϊκά έργα πού βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ας μην ξεχνάμε ότι εκλέγουμε δήμαρχο και συμβούλους  για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ας μην το ξεχνάμε στιγμή. 
Η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να είναι δοκιμασμένη σε αυτές τις διαδικασίες. Να σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και την διαφάνεια. Διαφάνεια  σε όλα. Τίποτα λιγότερο. Συνεχής πάλη έως και την τελευταία ημέρα της πενταετής θητείας.

Υδραίισες Υδραίοι,
Αυτές οι προτεραιότητες μας κάνουν να αναλογιστούμε ακόμη περισσότερο το αύριο και για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι όσο ποιο ενωμένοι θα είμαστε, τόσο πιο αισιόδοξο θα είναι το μέλλον μας.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σύσκεψη με όλους τους Περιφερειάρχες της Χώρας.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Προχωράμε μαζί, ενωμένοι;
Προχωράμε μαζί, ενωμένοι με Σύνεση και γνώση, με κέφι, κουράγιο και επίγνωση των δυσκολιών που έρχονται, με δύναμη και αντοχή για μια συνεχή 5ετη πάλη για το Νησί μας;
Προχωράμε μαζί, ενωμένοι Για τα παιδιά μας, τους Επιχειρηματίες, τους γονείς μας, για την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια του Υδραίου για τον τόπο του;

Προχωράμε μαζί, ενωμένοι Για την  Ύδρα μας;  Για να ξαναδούμε την Ύδρα ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου