ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ

ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ  ΝΗΣΙ

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Σουηδία, Μάλτα και Εσθονία με επίκεντρο την Ύδρα

Μάλτα. 8 Νοεμβρίου 2013. Πανευρωπαϊκό Συνέδριο των νησιωτικών Οικονομικών Επιμελητηρείων. 
Η Ιδιωτική Νησιωτική Οικονομία παρούσα  στη Μάλτα.

Σουηδία, Μάλτα και Εσθονία με επίκεντρο την Ύδρα


Σημαντική παρουσία της Ύδρας σε τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις και τρεις διαφορετικές χώρες πραγματοποιείται τις τελευταίες μέρες.
Συγκεκριμένα η πρώτη χώρα είναι η Σουηδία, όπου σε συνάντηση στη Στοκχόλμη, οι εταίροι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μικρών Νησιών ετοιμάζουν να καταθέσουν ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο θα δώσει πνοή και ανάπτυξη στην αγροτική γη της Ύδρας (αναλυτικά για βοσκούς, μελισσοκόμους, τυροκόμους αλλά και αγωγιάτες).
Στις συναντήσεις αυτές κατατέθηκε μάλιστα και πρόταση για διοργάνωση του επόμενου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Μικρών Νησιών για τον Σεπτέμβριο του 2014 στην Ύδρα. Η Αντιπροσωπεία του ΕΔΜΝ επέστρεψε σήμερα στην Αθήνα ενώ αύριο ξεκινά η δεύτερη αντιπροσωπεία για τη Μάλτα.
Στη Μάλτα, ο Πρόεδρος του ΕΔΜΝ, Λευτέρης Κεχαγιόγλου συμμετέχει στο κρισιμότερο Ευρωμεσογειακό συνέδριο που αφορά στη Στρατηγική της Ευρώπης για το 2020. Συμμετέχουν στελέχη της ευρωπαϊκής ένωσης, επιχειρηματικοί όμιλοι της Ευρωμεσογείου, το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομίας, τα οικονομικά επιμελητήρια και αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Μάλτας. Το συνέδριο διοργανώνεται από την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Νησιωτικών Επιμελητηρίων. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα κατατεθεί και πρόταση διοργάνωσης ανάλογου συνεδρίου μετά το καλοκαίρι του 2014 στην Ύδρα.
Ταυτόχρονα με το ταξίδι στη Μάλτα θα έχει αναχωρήσει η τρίτη αντιπροσωπεία για την Εσθονία. H Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζει σε έκθεση στο Ταλίν την πιλοτική εφαρμογή της Ύδρας smart-hydra.eu




Η Ύδρα κάνει για άλλη μια φορά μέσω του ΕΔΜΝ και του Προέδρου του, Λευτέρη Κεχαγιόγλου αισθητή την παρουσία της σε τρεις χώρες με στοχεύσεις προγραμμάτων, εφαρμογών και συνεδρίων, συνεχίζοντας δυνατά την πορεία ενός νησιού που θα πρέπει μόνο να σχεδιάζει το μέλλον του.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου