ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ

ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ  ΝΗΣΙ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση για Το Ακτοπλοϊκό Δίκτυο

Στο Πάνελ διακρίνονται: ο Δήμαρχος Λειψών Μπενέτος Σπύρου, Ο Πρόεδρος  του  ΕΔΜΝ Ελευθέριος Σ Κεχαγιόγλου, ο Δήμαρχος  Ερμούπολης - Σύρου Ιωάννης Δεκαβάλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσαίος, ο Πρόεδρος  του ΕΕΣΥΜ Μιχάλης Αδαμαντιάδης, η καθηγήτρια του Πανεπ.  Αιγαίου και επιστημονική συντονίστρια Μαρία Λεκάκου, ο πρόεδρος  των Ακτοπλόων Μιχάλης Σακέλης  και ο εκπρόσωπος του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κος Ιωάννης Κρητικός

Πραγματοποιήθηκε  στο Πειραιά η Συνάντηση ειδικών και Εμπειρογνωμόνων για την
ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟΎ ΔΙΚΤΥΟΥ.
Η ειδική ομάδα εργασίας  συστήθηκε με πρωτοβουλία του  Ελληνικού Επιμελητηριακού Σύνδεσμου Μεταφορών, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας- Σ.Ε.Ε.Ν. (Ακτοπλόοι) και το Εργαστήριο Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων (Ε.ΔΙ.ΝΑ.Λ.Ε.) του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Στο Πάνελ διακρίνονται: ο Δήμαρχος Λειψών Μπενέτος Σπύρου, Ο Πρόεδρος  του  ΕΔΜΝ Ελευθέριος Σ Κεχαγιόγλου, ο Δήμαρχος  Ερμούπολης - Σύρου Ιωάννης Δεκαβάλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσαίος, ο Πρόεδρος  του ΕΕΣΥΜ Μιχάλης Αδαμαντιάδης, η καθηγήτρια του Πανεπ.  Αιγαίου και επιστημονική συντονίστρια Μαρία Λεκάκου, ο πρόεδρος  των Ακτοπλόων Μιχάλης Σακέλης  και ο εκπρόσωπος του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κος Ιωάννης Κρητικός

Στην Ομάδα συμμετείχαν ως Εμπειρογνώμονες εκπρόσωποι των αρμόδιων Αρχών, των εμπλεκομένων φορέων, Πανεπιστημιακοί και ειδικοί του κλάδου των μεταφορών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία για στενότερη συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα μεγάλα προβλήματα της ακτοπλοΐας.
Σκοπός της συνάντησης  εργασίας ήταν η κατάθεση συγκεκριμένων, αποτελεσματικών, άμεσα εφαρμόσιμων και μακροχρόνια βιώσιμων προτάσεων για πιθανές δράσεις που θα μπορούσαν να αναληφθούν για τη αντιμετώπιση των προβλημάτων της ακτοπλοΐας, όπως αυτά διαπιστώθηκαν σε προηγούμενες συναντήσεις της Ομάδας Εργασίας.
Στιγμιότυπα κατά την συζήτηση.

Ως εμπειρογνώμονες συμμετείχαν και είχαν καλεστεί να συμμετάσχουν Εμπειρογνώμονες και Ειδικοί του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εμπλεκόμενοι  Φορείς, Ακτοπλοϊκές  Εταιρείες, Πανεπιστημιακοί και ειδικοί του κλάδου.
Το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Ελευθέριο Κεχαγιόγλου και τον Δήμαρχο Λειψών Μπενέτο Σπύρου και κατέθεσε  καθόλη τη διάρκεια  τις προτάσεις του. ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΥΔΡΑΣ  ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ  (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ- ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ )ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ

Τις προτάσεις  του ΕΔΜΝ είχαν συντάξει επιτροπή αποτελούμενη  από 20 Δήμαρχους, 4 Αντιδήμαρχοι, 2 τ. Δήμαρχοι και ο πρόεδρος του ΕΔΜΝ Ελευθέριος Σ Κεχαγιόγλου.

 Στιγμιότυπα κατά την συζήτηση.
Στιγμιότυπα κατά την συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου