ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ

ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ  ΝΗΣΙ

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Στη Μνήμη του Δημάρχου του Αιγαίου Τάσου Αλιφέρη



Πραγματοποιήθηκε  στην Αίθουσα Γεώργιος Γεννηματάς της ΚΕΔΕ η πρώτη συνάντηση μνήμης  και σχεδιασμού δράσεων για τον τ. Δήμαρχο της Τήλου Τάσο Αλιφέρη.
Στη συνάντηση χαιρέτισαν πρώην στελέχη του ελληνικού κοινοβουλίου , οι οποίοι είχαν συνεργαστεί με τον Τάσο Αλιφέρη, εκπρόσωποι σωματείων και ιδιώτες.
Οι εκπρόσωποι των Δωδεκανησιακών σωματείων και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλάδων εξέφρασαν την υποστήριξη τους στην προσπάθεια μνήμης του Τάσου Αλιφέρη και κατά την  δίωρη συζήτηση-σχεδιασμό δράσεων,  συζητήθηκαν προτάσεις στη μνήμη του δημάρχου.
Έτσι αποφασίσθηκε:
  • Η στήριξη προς το Δήμο της Τήλου για το κτίσιμο του Ανδριάντα του δημάρχου,
  • Η δημιουργία ομάδας πού θα δραστηριοποιηθεί στο διαδίκτυο για την δημιουργία  ιστοχώρων αφιερωμένων στον Τάσο Αλιφέρη,
  • Η επίσκεψη μαθητών στις Βρυξέλλες, και Ευρωβουλευτών στη Τήλο,
  • Η δημιουργία μεταπτυχιακών εργασιών του έργου του Τάσου Αλιφέρη,
ενώ συγκινητική ήταν η πρόταση από εταιρία  Υδροπλάνων πού σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί στα Δωδεκάνησα ότι το πρώτο Υδροπλάνο πού θα δρομολογηθεί στην Γραμμή των Δωδεκανήσων θα φέρει το όνομα Τάσος Αλιφέρης, αλλά και ιδιώτη σκηνοθέτη ο οποίος πρότεινε  την δημιουργία ντοκιμαντέρ με θέμα το έργο του Τάσου Αλιφέρη.

Προτάθηκε επίσης η δημιουργία ομάδας φορέων με στόχο την ευαισθητοποίηση των μελών τους και την μεταξύ τους ενημέρωσή  για δράσεις πού αφορούν το έργο του Τάσου Αλιφέρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου