ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ

ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ  ΝΗΣΙ

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

...Η προσπάθεια αυτή, παρά το γεγονός ότι είχε ενωτικό χαρακτήρα, τελικά δεν ευδοκίμησε όπως επιθυμούσαμε...


Αγαπητοί μας
Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες,
φίλες και φίλοι,

Στις 18 Μαΐου, επιλέγουμε τη νέα Δημοτική Αρχή, αυτήν που θα διαχειριστεί το μέλλον της Ύδρας μας για τα επόμενα 5 χρόνια.
Επιλέγουμε τη Δημοτική Αρχή που θα διαχειριστεί τα προβλήματα με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντας λύσεις.
Επιλέγουμε ένα Δημοτικό Συμβούλιο με αξιοκρατία, που θα δουλέψει βάζοντας γερά θεμέλια για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Αυτό είναι που έχει ανάγκη η Ύδρα.
Εδώ και λίγο καιρό, μια ομάδα νέων ανθρώπων, προσπαθήσαμε να σχηματίσουμε Συνδυασμό, ζητώντας τη δική σας στήριξη, με στόχο να διαχειριστούμε την τύχη της Ύδρας.
Σε αυτή την ομάδα εντάχθηκαν νέοι άνθρωποι, που έχουν αποδείξει την ανιδιοτελή συμμετοχή τους στα δρώμενα του τόπου μας, με μόνο στόχο να εκφράσουν μια άλλη φωνή, με προοπτική να συμβάλλουν στη διαμόρφωση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, ως εκφραστές αγωνιών και προβληματισμών.
Η προσπάθεια αυτή, παρά το γεγονός ότι είχε ενωτικό χαρακτήρα, τελικά δεν ευδοκίμησε όπως επιθυμούσαμε. Έτσι λοιπόν, επιλέξαμε να μην δραστηριοποιηθούμε ως υποψήφιοι, αλλά να παραμείνουμε μια ομάδα που θα ασχολείται με τα θέματα του τόπου μας.
Με γνώμονα το συμφέρον αυτού του Νησιού και με δεδομένη τη στήριξή μας σε όποια προσπάθεια γίνεται για το καλό της Ύδρας και την ανάπτυξη , ευχόμαστε καλή δύναμη στους υποψηφίους των Δημοτικών Συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την ψήφο του Υδραϊκού Λαού. Η Ύδρα δεν αντέχει περιπέτειες, και σίγουρα δεν μπορεί να προχωρήσει με οδηγό το άγνωστο και την απειρία.
Σε ότι μας αφορά , θα σταθούμε δίπλα σε εσάς και στη νέα Δημοτική Αρχή πιστεύοντας σε ένα καλύτερο αύριο , με προτάσεις και ιδέες.
Γιατί, στην Ύδρα δεν περισσεύει κανείς.
Γιατί, στην Ύδρα μπορούμε όλοι μαζί να είμαστε δυνατοί.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ             ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ



Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ

Υδραίισες, Υδραίοι,
Μας χωρίζουν λίγες μέρες  από την ημερομηνία ανακήρυξης των συνδυασμών.
Η  συμμετοχή των συμπατριωτών μας σε αυτές  τις διαδικασίες (ως Υποψήφιοι Δήμαρχοι η ως Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι) έχει πλέον ονοματεπώνυμο…
Θέλω να επαναλάβω τούτο:
Σέβομαι και εκτιμώ όλους τους συνυποψήφιους μου για τις δημοτικές εκλογές  της Ύδρας μας και σε καμία περίπτωση η όποια πολιτική και με νηφαλιότητα αντιπαράθεσε  δεν νοείτε ως πράξη κατά της προσωπικότητας του κάθε συνυποψήφιου. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι δημοκρατικό αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ενεργού πολίτη να συμμετέχει στα κοινά.

Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Νησιωτικών επιμελητηρίων (όλη η Νησιωτική οικονομία)


Μπαίνουμε  στην  τελική ευθεία για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές και ο κάθε υδραίος δημότης θα επιλέξει ποιος δημοτικός συνδυασμός  τον εκφράζει και μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στην νέα δημοτική πενταετή θητεία.

Μια θητεία με σημαντικές αλλαγές  από τις προηγούμενες, μια θητεία που χρειάζεται περισσότερο από οποτεδήποτε άλλοτε, γνώση ενότητα και δύναμη.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή (commission) Σύσκεψη με όλους τους Περιφερειάρχες,
 τους Γενικούς Γραμματείς  αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης  και Ευρωβουλευτές.

Οι εποχές που διανύουμε έχουν αλλάξει.  Όποιος δεν γνωρίζει τον τρόπο διεκδίκησης,  το ευρύτερο δημοσιονομικά περιβάλλον, αυτά που συμβαίνουν στην  ευρωπαϊκή ένωση, δεν ξέρει να ελίσσεται πολιτικά και δεν έχει την κουλτούρα της συνεργασίας και της ενότητας, δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί καν στις ελάχιστες  ανάγκες της εποχής που έρχεται. Το είδαμε , το ζήσαμε και στο νησί μας. Κανένα έργο δεν υλοποιήθηκε τελικά από τον δήμο μας, η οικονομική κρίση επιδείνωσε την κατάσταση στο νησί μας, ο δήμος  ανίκανος να ανταποκριθεί, η κοινωνική συνοχή διαταράχτηκε  και οι Υδραίοι ξενιτεύτηκαν…

Ενωμένα τα Μικρά Νησιά κερδίζουμε εδώ και χρόνια το μέγιστο για τα νησιά μας… 

ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Ο ΥΔΡΑΙΟΣ
Για μας τρεις είναι οι κύριοι πυλώνες – προτεραιότητες  για την Ύδρα μας. Πυλώνες για να μπορέσουμε να αντικρίσουμε με αισιοδοξία το αύριο και με δεδομένη  την γνώση μας σε αυτό που έρχεται,  αλλά και ενωμένοι να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε.
Πρώτος πυλώνας η κοινωνική συνοχή του νησιού μας. Η Νέα δημοτική αρχή πρέπει να έχει βαθιά γνώση των αναγκών της κοινωνίας της Ύδρας, να  έχει προσφέρει το μέγιστο κατά δυνατόν στην κοινωνία, να ξέρει να υλοποιεί έργα. Να σέβεται την αξιοπρέπεια  και τις αγωνίες του κάθε νέου και να παλεύει για τις ανάγκες του κάθε Υδραίου, της κάθε Υδραίικης οικογένειας. Να έχει Όραμα και Στόχους για το νησί και να το αντιλαμβάνεται η κοινωνία.
Δεύτερος βασικός πυλώνας η οικονομική ανάπτυξη. Η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να ελίσσεται πολιτικά και πρακτικά, να μην είναι κολλημένη σε μία εφήμερη πολιτική κατάσταση. Να ξέρει να διεκδικεί (να έχει εμπειρία διεκδίκησης), να πετυχαίνει και να υλοποιεί προγράμματα, να ξέρει να φέρνει πόρους στο νησί, να μπορεί να χρησιμοποιήσει όλο το θετικό δυναμικό του νησιού για την αύξηση του τουρισμού μας. Ο Τουρισμός  είναι η λύση της οικονομικής ανάκαμψης για το νησί μας.
Τρίτος πυλώνας το ίδιο σημαντικός είναι και η χωρική συνοχή της Ύδρας  με την υπόλοιπη πατρίδα μας. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση, το δικαίωμα του Υδραίου αλλά και του κάθε επισκέπτη στο νησί μας για ασφαλής φθηνή και τακτική συγκοινωνία. Το δικαίωμα του κάθε δημότη στις μεταφορές ανθρώπων - πραγμάτων - δεδομένων.
Κλιμάκιο Ευρωβουλευτών ενημερώνετε  σε μικρό νησί των Δωδεκανήσων
από τον Δήμαρχο του νησιού  για τα ευρωπαϊκά έργα πού βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ας μην ξεχνάμε ότι εκλέγουμε δήμαρχο και συμβούλους  για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ας μην το ξεχνάμε στιγμή. 
Η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να είναι δοκιμασμένη σε αυτές τις διαδικασίες. Να σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και την διαφάνεια. Διαφάνεια  σε όλα. Τίποτα λιγότερο. Συνεχής πάλη έως και την τελευταία ημέρα της πενταετής θητείας.

Υδραίισες Υδραίοι,
Αυτές οι προτεραιότητες μας κάνουν να αναλογιστούμε ακόμη περισσότερο το αύριο και για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι όσο ποιο ενωμένοι θα είμαστε, τόσο πιο αισιόδοξο θα είναι το μέλλον μας.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σύσκεψη με όλους τους Περιφερειάρχες της Χώρας.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Προχωράμε μαζί, ενωμένοι;
Προχωράμε μαζί, ενωμένοι με Σύνεση και γνώση, με κέφι, κουράγιο και επίγνωση των δυσκολιών που έρχονται, με δύναμη και αντοχή για μια συνεχή 5ετη πάλη για το Νησί μας;
Προχωράμε μαζί, ενωμένοι Για τα παιδιά μας, τους Επιχειρηματίες, τους γονείς μας, για την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια του Υδραίου για τον τόπο του;

Προχωράμε μαζί, ενωμένοι Για την  Ύδρα μας;  Για να ξαναδούμε την Ύδρα ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ;

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΜΙΡΑΜΑΡΕ - Ποια Ύδρα θέλουμε;

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο, απόντων ορισμένων δημοτικών συμβούλων οι οποίοι προέρχονται  από την ελεύθερη οικονομία και με την διπλή ψήφο του προέδρου του ΔΣ, αποφάσισε να κλείσει άμεσα το Τουριστικό Συγκρότημα Μιραμάρε, παρόλη την πρόταση του νομικού.
Δεκαετίες σήκωσε στην πλάτη της (της ανατολική πλευρά ) τουριστικής διαμονής
στο νησί μας...Μόνη της

  Η οικονομική διαφορά μεταξύ της μίας και της άλλης πρότασης, έτσι όπως είναι σήμερα η κατάσταση στο Μιραμάρε, ήταν πολύ μικρότερη και από την οποιαδήποτε διαφήμιση θα έκανε ο δήμος μας για να προσεγγίσει τουρισμό.
Ο Νομικός κατέθεσε εμπεριστατωμένη πρόταση πού έδινε λύση στο πρόβλημα και απεγκλώβιζε  το δήμο από περιπέτειες…

 Εάν υπάρχει η όχι οφειλή μέχρι σήμερα, αυτή θα είναι δεδομένη και το θέμα είναι  νομικό. Ο  ρόλος του δήμου στην συγκεκριμένη συγκυρία  δεν είναι να βλέπει  μόνο τη μία πλευρά (αυτό είναι κύρια δουλειά και της δικαιοσύνης ) αλλά και την σκοπιμότητα του νησιού.
Αν αυτού προτιμήσαμε την δυσφήμηση.

Έτσι… ακυρώσεις αφίξεων στο νησί μας, επιπλέον Εργαζόμενοι άνεργοι, κλειστή η ξενοδοχειακή μονάδα, πτώση τζίρου επιχειρήσεων από την τροφοδοσία, κλείσιμο της γραμμή Λιμάνι Μιραμάρε για τα θαλάσσια ταξί και τις  συμβατικές βάρκες, απομάκρυνση  σκαφών αναψυχής τα οποία αγκυροβολούσαν στον ορμώ του Μιραμάρε, πτώση του Τζίρου και της διπλανής επιχείρησης, κλείσιμο της επιχείρησης των  θαλασσίων σπορ, ερήμωση της περιοχής δίχως φύλαξη…σκοτάδι…
Απροστάτευτη   έχει ήδη μείνει η περιοχή....

Δυστυχώς η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία επικράτησε για  θριάμβευση για άλλη μια φορά έναντι της ελεύθερης – Υγιής  και ανταγωνιστικής οικονομίας.
 Αυτό ήταν.. μας αρέσει η δεν μας αρέσει..
Το θλιβερό;
 Ότι αναφερόμαστε στην Ύδρα, σε ένα νησί το οποίο θα έπρεπε να ήταν με φουλ τις μηχανές του υπέρ της  Ελεύθερης ανταγωνιστικής και υγιής οικονομίας, της τουριστικής ανάπτυξης  και όχι υπέρ των μιας ζωής βολεμένων μονοπωλιακών υπαλλήλων..
Μιραμάρε τέλος για το  καλοκαίρι του 2014;
Θυμάμαι την μητέρα μου να μας διηγείται  τις ιστορίες του κτισίματος του Μιραμάρε, έγκυος σε κάποιο από τα αδέλφια μου και ζώντας  από κοντά την αισιοδοξία του Πατρονικόλα (Αυτό για τους μεγαλύτερους…).
Ηλιοβασίλεμα στο Μιραμάρε...

Ας ελπίζουμε όλοι εμείς  να αντιληφθούμε  τι συμβαίνει γύρω μας  και ας δώσουμε την κατάλληλη απάντηση πού πρέπει από όλα τα μετερίζια. Οι εκλογές  έρχονται…


Λευτέρης Κεχαγιόγλου