ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ

ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ  ΝΗΣΙ

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΕΔΜΝ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ, ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ




ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ. Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ , ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΜΑΤΑ.
ΣΥΖΗΤΗΘΗΑΚΝ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΣ ΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ ΞΕΝΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ. Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ 4 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΕΔΜΝ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ.



(ΣΤΗ 1.ΦΩΤΟ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΑΠΟΝΤΕΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ, Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΟΥ ΦΩΤΗΣ ΣΩΛΟΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΔΜΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Σ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΑ ΠΑΛΑΣΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΕΔΜΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΣΤΗ 2 ΦΩΤΟ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2014-2020. ΚΑΙ ΣΤΗ 3 ΦΩΤΟ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ Ο ΚΑΘ ΕΜΠ ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΝΑΖΟΥΝΤΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΝΝΗΣΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ Κ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ )

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών: Τα πρώτα χαμόγελα κρουαζιέρας για την ΥΔΡΑ.

Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών: Τα πρώτα χαμόγελα κρουαζιέρας για την ΥΔΡΑ.

ΤΟ Πολυτελές Κρουαζιερόπλοιο AZAMARA QUEST της Royal Caribean, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα επισκευθεί την Υδρα τον Ιούλιο δύνοντας τη δυνατότητα σε 800 επιβάτες και 400 πλήρωμα , να επισκευθούν την Υδρα για 10 ώρες. 


Θετικά πηγαίνει η όλη διαδικασία του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών για την προσπάθεια επιλογής μεγάλων κρουαζιερόπλοιων ως τόπων, για Διεθνή κρουαζιέρα τα ελληνικά μικρά νησιά, με πρώτο νησί την Ύδρα.

Η εδώ και χρόνια, μόνιμη παρουσία του ΕΔΜΝ σε όλα τα ανάλογα φόρα και η άψογη συνεργασία με τις εταιρείας δημοσίων σχέσεων της διεθνούς κρουαζιέρας φέρνουν τους πρώτους καρπούς.

Έτσι: Θα επισκευθεί την Ύδρα την Δευτέρα 26 Ιουλίου 2012 το πρώτο κρουαζιερόπλοιο Azamara Quest της εταιρείας Royal Caribbean και θα παραμείνει στο νησί μας από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Το 200 μέτρων σκάφος θα παραμείνει έξω από το λιμάνι και οι επισκέπτες του νησιού (800 επιβάτες και 400 πλήρωμα Βόρειοι Ευρωπαίοι), θα από-επιβιβάζονται με τις δικές τους λάντσες ασφαλείας.

Για το 2013 προβλέπεται να προσεγγίσουν την Ύδρα άλλα δύο κρουαζιερόπλοια έξι αστέρων, όπως μέχρι σήμερα γνωρίζουμε.

Σε όλη τη διάρκεια αυτών των ενεργειών υπήρχε ενημέρωση του ΔΛΤΥ και στη πρώτη παρουσίαση της Ύδρας στα διεθνή φόρα συνεργαστήκαμε με τη πρόεδρο των Ξενοδόχων Υδρας κα Ευγενία Σοφιανού και τους Υδραίους επιχειρηματίες τουρισμού Σωτήρη Ν. Σαϊτη και Νίκο Λιακάκο τους οποίους και ευχαριστούμε για την ευγενή δωρεάν συμμετοχή τους.

Όλα τα έξοδα της παρουσίασης της Υδρας σε όλα τα διεθνή φόρα και παρουσιάσεις, έως σήμερα καλύπτονται από το ΕΔΜΝ (Συμμετοχή σε συνέδρια στο μεγάλη Βρετάνια - Αθήνα, συμμετοχή στα med cruises, sea trade, int cruise port, Ποσειδώνια, στο Μαϊάμι, στη Κέρκυρα, στο Λονδίνο κλπ) και ακολουθούν πολλά άλλα.

Ελπίζουμε σύντομα τα (και όχι το) ναύδετα να τα δούμε στο νησί μας, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία σε όσες εταιρείες έχουν πεισθεί να βάλουν την Υδρα στο πρόγραμμα τους.

Να σημειώσουμε ότι η άλλη μία εταιρεία έχει εξασφαλίσει για φέτος άλλα 10 μικρά σκάφη των 100 ατόμων μέσα στο φετινό καλοκαίρι, ενώ στους κύκλους της διεθνής κρουαζιέρας την Υδρα την αποκαλούν: την όμορφη.

Μπορεί ως Υδραίοι να υπερηφανευόμαστε και να τα δίνουμε όλα για το νησί μας, όμως χωρίς την άψογη πολυετή καταρχήν φιλίας μα και συνεργασία μας με Chrissie Palassi  ιδιοκτήτριας της μεγαλύτερης εταιρείας Παροχής Υπηρεσιών Κρουαζιέρας, λίγα πράγμα τα θα είχαμε πετύχει. Το στοίχημα βέβαια παραμένει το ίδιο. Η κοινωνία του νησιού μας και ο ρόλος της στην ανάπτυξη του τόπου.

Λευτέρης Κεχαγιόγλου