ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ

ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ  ΝΗΣΙ

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ: ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΟΧΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ;

Όλο και ποιο οδυνηρό γίνεται το ερώτημα για την κεντρική εξουσία: τα θέλουμε τα ελληνικά μικρά νησιά ζωντανά και κοιτίδες ανάπτυξης ναι η όχι;


Τελευταία αφορμή αυτής της παρωδίας το νέο σχέδιο Νόμου του Καλλικράτη 2 όπου ανάμεσα στα άλλα αφαιρεί και ένα αντιδήμαρχο από τους μικρούς νησιωτικούς δήμους με πληθυσμό κάτω των 5000.
Το κράτος αντί να μετατρέψει τα μικρά νησιά σε κάθε νησί και κυβερνείο πράττει για άλλη μία φορά το ακριβώς αντίθετο: κάθε νησί και νεκροταφείο μιας και ελαττώνει τις θέσεις των αντιδημάρχων (απόλυτα απαραίτητοι ) σε μικρονησιωτικούς ΟΤΑ, ενώ  θα έπρεπε να έσκυβε επάνω σε αυτά με περισσότερη γνώση και τόλμη.

Ελπίζουμε στο τέλος να ενημερωθεί ο Υπουργός και να κάνει αυτό πού οφείλει απέναντι στις μικρές Θερμοπύλες της νησιωτικής μας πατρίδας πριν να είναι πολύ αργά.

Ακολουθεί Επιστολή του Προέδρου του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών κου Ελευθέριου Σ Κεχαγιόγλου προς τον Αρμόδιο Υπουργό, επισυναπτόμενη επιστολή του Δήμαρχου Κυθήρων Θεόδωρου Κουκούλη και το πρωτόκολλο προς τον Υπουργό.


Καλλικράτης 2: Μείωση Αντιδημάρχων και αμοιβόμενων συμβούλων Δημάρχου

Σφαγή ετοιμάζει το σχέδιο νόμου για τον Καλλικράτη Νο 2 ειδικά στους μικρούς δήμους κάτω των 5000 κατοίκων.


Ενδεικτικά αναφέρουμε σε νησί καλλικρατικό δήμο με δύο κατοικημένα νησιά, 60 διαμερίσματα κλπ προβλέπει ένα αντιδήμαρχο χωρίς βέβαια να ορίζει πώς θα ανταποκριθεί η δημοτική αρχή στις υποχρεώσεις τις αυτές.

Αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμη εάν το σχέδιο νόμου περάσει ως νόμος με άμεση εφαρμογή αυτής της δημοτικής θητείας η από την επόμενη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

ΕΔΜΝ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τον πρόεδρο του ΕΔΜΝ Ελευθέριο Σ Κεχαγιόγλου αίτημα του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών για διοργάνωση ξεχωριστής συνεδρίασης της Υποεπιτροπής Νησιωτικών Περιοχών της Βουλής με θέμα τα νησιά της Αττικής.


Το αίτημα αυτό το είχε δεχθεί καταρχήν προφορικά η πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής κα Αγγελική Γκερέκου και ελπίζουμε σύντομα να πραγματοποιηθεί και αυτή η ειδική συνεδρίαση.

Η Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών (Ειδικές Μόνιμες Επιτροπές) της Βουλής των Ελλήνων σε Ξεχωριστή συνεδρίαση της Υποεπιτροπής με θέμα: Νησιά Αττικής πρέπει και μπορεί να ενημερωθεί από τους εκπρόσωπους της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών της αττικής αλλά και από άλλους εκπρόσωπους των κοινωνικών, επιχειρηματικών κλπ φορέων για τα προβλήματα πού αντιμετωπίζουν τα νησιά της αττικής και άπτονται του Εθνικού Κοινοβουλίου. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΔΜΝ στην ομιλία του στη Βουλή χαρακτήρισε ορισμένα από τα προβλήματα των νησιών της Αττικής και ως προβλήματα αξιοπρέπειας και βιωσιμότητας των νησιωτών.

Τα νησιά Αττικής (8 νησιά ) βρίσκονται διάσπαρτα από τον Πειραιά και φτάνουν μέχρι το μισό Αιγαίο πάνω από την Κρήτη.

Λόγω ότι ανήκουν στην Αττική επικρατεί η άποψη ότι είναι προνομιούχα νησιά, κάτι το οποίο όχι μόνο δεν ισχύει , απεναντίας μάλιστα, διαθέτουν και προβλήματα άμεσης επιβίωσης.