ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ

ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ  ΝΗΣΙ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΕΔΜΝ: Επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο με σημαντικότατες επαφές

Επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες προγραμματίζει το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών για το τριήμερο 28-30 Νοεμβρίου 2011 καλεσμένο των Ευρωβουλευτών Γιώργου Σταυρακάκη και Γιώργου Χατζημαρκάκη.





Ο Έλληνας Αντιπρόεδρος της Επιτροπής της Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιώργος Σταυρακάκης και ο Έλληνας Γερμανός Ευρωβουλευτής και Συντονιστή της Ομάδας των Φιλελευθέρων στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού Γιώργος Χατζημαρκάκης κάλεσαν αντιπροσωπεία του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών στις Βρυξέλλες το κρίσιμη τριήμερο λόγω των πολύ σημαντικών επαφών πού θα γίνουν.

Η καλεσμένη αντιπροσωπεία αποτελείται από Έλληνες Περιφερειάρχες, Γενικούς Γραμματείς Αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης, δήμαρχους, και μέλη του ΕΔΜΝ.



Κατά την παραμονή στις Βρυξέλλες οι καλεσμένοι θα συναντηθούν με τους επίτροπους: με τον Αντιπρόεδρό της και αρμόδιο για τις Οικονομικές, Νομισματικές Υποθέσεις και τη Ζώνη του Ευρώ, κ. Olli Rehn (Όλι Ρεν), τον Επίτροπο αρμόδιο για την Περιφερειακή Πολιτική, κ. Johannes Hahn (Γιοχάνες Χαν), και την Επίτροπο αρμόδια για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία, κα Ανδρούλλα Βασιλείου και την Επίτροπο αρμόδια για την Θαλάσσια Πολιτική και Αλιεία, κα Μαρία Δαμανάκη.

Ακόμη θα συναντηθούν με τον Horst Reichenbach (Χορστ Ράιχενμπαχ), Επικεφαλής της "Ομάδας Δράσης" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, τους: Joseph Daul (Ζόζεφ Ντολ), Πρόεδρο της

Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Guy Verhofstadt (Γκι Βέρχοφστατ), Πρόεδρο της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και τον Martin Schulz (Μάρτιν Σούλτς), Πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Προβλέπεται ακόμη συνάντηση με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές: Σπύρο Δανέλλη και κ.

Γιώργο Παπαστάμκο αναφορικά με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την μελλοντική Κοινή Αγροτική Πολιτική κατά την περίοδο 2014-2020 και την Ευρωβουλευτή κα Συλβάνα Ράπτη για θέματα Απασχόλησης και Εσωτερικής Αγοράς, κα Άννυ Ποδηματά (Αντιπρόεδρος ΕΚ), κα Μαριέττα Γιαννάκου (Επικεφαλής ΚΟ ΝΔ στο ΕΚ), και κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου


(Αντιπρόεδρος ΕΚ) και την κα Μαριλένα Κοππά (Επικεφαλής ΚΟ ΠΑΣΟΚ στο ΕΚ.

Να σημειώσουμε ιδιαίτερα την ολόθερμη υποστήριξη αλλά και τις συνεχείς ευκαιρίες πού δίνει ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Γιώργος Σταυρακάκης στα Ελληνικά μικρά νησιά τόσο από τη θέση του ως Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όσο και στην πατρίδα μας.

Τις ίδιες ημέρες συναντάτε στις Βρυξέλλες και το Eurogroup με θέμα την εκταμίευση της 6ης δόσης για την πατρίδα μας.
Στις υψηλόβαθμες συναντήσεις με τους Επίτροπους το ΕΔΜΝ θα εκπροσωπηθεί μόνο από το Πρόεδρο του ΕΔΜΝ Ελευθέριο Σ Κεχαγιόγλου λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων.


Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟΝ ΓΟΝΟΝ ΥΔΡΑΣ




Τὸν λαμπρὸν γόνον Ὕδρας καὶ τῆς Ῥόδου τὸ καύχημα, καὶ Νεομαρτύρων τὸ κλέος, Κωνσταντῖνoν τιμήσωμεν, ἐν ὕμνοις καὶ ᾠδαῖς πνευματικαῖς, τὴν μνήμην ἐκτελοῦντες τὴν αὐτοῦ, ἵνα λάβωμεν πλουσίαν τὴν ἀμοιβήν, παρὰ Θεοῦ κραυγάζοντες· δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι Χριστῷ, δόξα τῷ σὲ ἐνισχύσαντι, καὶ ἐν ὑστέροις καιροῖς σε στεφανώσαντι.




Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η 1Η ΦΑΣΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

Ολοκληρώθηκε η 1η Φάση διαβούλευσης και ενημέρωσης των επιχειρηματιών στο νησί , σχετικά με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SMARTISLANDS.


Ξεπέρασαν τις 230 οι επιχειρηματίες οι οποίοι δήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινά η επεξεργασία των στοιχείων αλλά και η αρχιτεκτονική του προγράμματος.





Στόχος είναι αρχές του 2013 το συγκεκριμένο πρόγραμμα να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία με τη συμμετοχή του συνόλου των επιχειρήσεων της Ύδρας.

 
 

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ



ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ Ε.Δ.Μ.Ν. ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ ΣΤΟ Δ.Λ.Τ.Υ.


Παραδόθηκε το Τοπικό Σχέδιο Ανάπτυξης του λιμανιού της Ύδρας, στο αρμόδιο όργανο του λιμανιού το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ύδρας από τον πρόεδρο του ΕΔΜΝ Ελευθέριο Σ Κεχαγιογλου.


Στη παραλαβή του φάκελου παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του ΔΛΤΥ Αθ. Μερτζάνης και ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤΥ Ιωάννης Κόκκος

.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΣΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΙΝΝΟΥΣΩΝ.