ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ

ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ  ΝΗΣΙ

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ . . .

Δημοσίευμα στο Περιοδικό ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ. Ετσι για να μη ξεχνάμε τι ρόλο είχε παίξει ο καθένας μας στο πρόβλημα του Ακτοπλοϊκού της Υδρας, αλλά και για να εχουμε το νού μας για αυτά πού ερχονται.... χειμωνιάζει όπου νάναι.... Επιχειρηματίες του Νησιού είχαν θεωρήσει εκείνη τη χρονιά σημαντικό οτι το ΚΑΤ1 μπήκε χειμώνα στη Γραμμή και ενοιωσαν μεγαλύτερη ασφάλεια από τα δελφίνια...

Σ. ΔΑΝΕΛΛΗΣ: "Ο Τουρισμός μπορεί να αποτελέσει το βασικό εργαλείο βιώσιμης οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά ανάπτυξης των ευρωπαϊκών περιφερειών"



"Ο Τουρισμός μπορεί να αποτελέσει το βασικό εργαλείο βιώσιμης οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά ανάπτυξης των ευρωπαϊκών περιφερειών"



Παρέμβαση του Σπύρου Δανέλλη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου



Συζητήθηκε και ψηφίστηκε χθές στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) η πρώτη έκθεση για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό, με τίτλο «Η Ευρώπη, ο πρώτος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός – ένα νέο πλαίσιο πολιτικής για τον τουρισμό στην Ευρώπη». Σύμφωνα με το άρθρο 195 της Συνθήκης της Λισαβόνας, ο Τουρισμός για πρώτη φορά αναγνωρίζεται ως αρμοδιότητα πολιτικής της ΕΕ.



Στην έκθεση τονίζεται ότι ο τομέας του τουρισμού αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αποτελεί τον κύριο πόρο για ορισμένες περιφέρειες της ΕΕ, όπως π.χ. τα νησιά, και διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη και την οικονομική, κοινωνική και περιφερειακή συνοχή της ΕΕ, καθώς επίσης και στην υλοποίηση των στόχων της στρατηγικής Ευρώπη 2020. Ο τουρισμός στην Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπος με πολυάριθμες προκλήσεις: την παγκόσμια οικονομική κρίση, την ανταγωνιστικότητα άλλων προορισμών εκτός ΕE και την ποικιλομορφία της τουριστικής προσφοράς, τις επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος και τις εποχικές διακυμάνσεις της τουριστικής δραστηριότητας, τις δημογραφικές εξελίξεις στην Ευρώπη, τον αυξανόμενο αντίκτυπο των τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών, καθώς και πολλά απρόβλεπτα γεγονότα που πλήττουν κατά καιρούς τον κλάδο. Τέλος, δεν παραβλέπεται το γεγονός ότι ο τουρισμός συνεισφέρει στην προώθηση της Ευρώπης και της πολιτιστικής και γλωσσικής της κληρονομιάς, ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ποικιλομορφία, στη διατήρηση των κοινών αξιών και στην εδραίωση του αισθήματος της ευρωπαϊκής ταυτότητας, καταγωγής και ιθαγένειας.



Επιτυχία του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Δανέλλη θεωρείται, μεταξύ άλλων, και η καθιέρωση των αρχών της "Διαπερεφερειακότητας" και "Συμπληρωματικότητας". Η «Αρχή της Συμπληρωματικότητας» συνεπάγεται τον από κοινού σχεδιασμό τουριστικών δράσεων μεταξύ ευρωπαϊκών περιφερειών, με θεματικά και γεωγραφικά κριτήρια (πχ μοντέλων θεματικού τουρισμού ή συγκεκριμένων τομέων παροχής τουριστικών υπηρεσιών), ανεξάρτητα αν συνορεύουν ή όχι. Η «Αρχή της Διαπεριφερειακότητας» συνδέεται με τον ενιαίο σχεδιασμό των τουριστικών υπηρεσιών, είτε σε ενιαίο γεωγραφικά χώρο, πχ μεταξύ γειτονικών περιφερειών που αποτελούν μεθόριες ζώνες δυο γειτονικών κρατών, είτε σε συγκεκριμένο θεματικό πεδίο, πχ μεταξύ περιφερειών που συνδέονται με κάποια κοινά στοιχεία.




Παρατίθεται ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης του Σπύρου Δανέλλη:

"Η τουριστική βιομηχανία της Ευρώπης διέρχεται περίοδο καμπής και έχει σαφώς ανάγκη νέας ώθησης. Αντιμετωπίζει προκλήσεις που απαιτούν νέες συγκεκριμένες απαντήσεις, αλλά και προσπάθειες προσαρμογής. Στις συνθήκες πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης που περνάει η Ευρώπη, ο τουρισμός προβάλλει ως η καταλληλότερη οικονομική δραστηριότητα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη διασφάλιση εισοδήματος στις τοπικές κοινωνίες, ενισχύοντας την περιφερειακή ανάπτυξη και την προώθηση της ανταγωνιστικότητας μιας μεγάλης γκάμας επιχειρήσεων. Για να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας, απαιτούνται μέτρα και πολιτικές συντονισμού, εναρμόνισης, ποιοτικής αναβάθμισης του ευρωπαϊκού τουριστικού προϊόντος. Έτσι οι παράγοντες του ευρωπαϊκού τουρισμού πρέπει να καταφέρουν να ενώσουν τις προσπάθειές τους και να εργαστούν σ' ένα ενιαίο πολιτικό πλαίσιο που λαμβάνει υπόψη του τις νέες προτεραιότητες της ΕΕ. Η ανάπτυξη και προώθηση των μορφών του διαφοροποιημένου τουρισμού, μπορεί να αποτελέσει τη μόνη, αποτελεσματική απάντηση στις στρεβλώσεις, τα προβλήματα και την υποβάθμιση που οδηγεί το μοντέλο του ισοπεδωτικού μαζικού τουρισμού.



Η στήριξη δράσεων με την απαραίτητη χρηματοδότηση για την προώθηση της διαφοροποίησης της τουριστικής προσφοράς στην ΕΕ, η αντιμετώπιση των εποχικών διακυμάνσεων της τουριστικής δραστηριότητας, η αξιοποίηση της πληροφορικής, η ενίσχυση δια της καινοτομίας μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, η μείωση προβλημάτων προσβασιμότητας σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές, η λήψη πρωτοβουλιών για κοινωνικό τουρισμό - "Τουρισμό για όλους" - η καθιέρωση των αρχών της "διαπερεφερειακότητας" και "συμπληρωματικότητας", η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, η σκοπιμότητα υιοθέτησης ενός "Χάρτη των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων" των τουριστών, αλλά και η διευκόλυνση θεωρήσεων τουριστικής βίζας, κυρίως από τις χώρες BRIC, αποτελούν λίγα από τα θέματα που εμπεριέχονται στην έκθεση.



Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσδιορίζει ένα φιλόδοξο πλαίσιο που θα καταστήσει τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό μια ανταγωνιστική, σύγχρονη, βιώσιμη και υπεύθυνη βιομηχανία. Φιλοδοξεί επίσης, να αποκαταστήσει την τραυματισμένη σχέση τουριστικής ανάπτυξης και περιβάλλοντος. Η αξιοποίηση της πολυμορφίας, διαφορετικότητας και πολυ-πολιτισμικότητας του ευρωπαϊκού τουριστικού προϊόντος προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ανάπτυξη κάθε μορφής θεματικού τουρισμού και είναι σίγουρο πως θα φέρει προστιθέμενη ευρωπαϊκή αξία στις τουριστικές πολιτικές των χωρών μελών. Εμείς, μεταξύ άλλων, καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλλει έως τα τέλη του 2012, μια ολοκληρωμένη στρατηγική υλοποίησης των δράσεων που προτείνονται στην παρούσα έκθεση".



Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ.



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ
Όπως γνωρίζεται το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, συμμετέχει σε ένα καινοτόμο και αναπτυξιακό πρόγραμμα έξυπνων τηλεματικών εφαρμογών για τα νησιά μας.




Το πρόγραμμα λέγεται Smart islands και προβλέπει πιλοτικές εφαρμογές στους τομείς:

Θαλάσσιου Γιώτινκ,

Λιανικό Εμπόριο, ,

Κτηματομεσιτικές συναλλαγές,

Στατιστικές εφαρμογές,

αναψυχή, Τουρισμός πολιτισμός κλπ

μετεωρολογικά δεδομένα κλπ.





Επιθυμούμε σύντομα και μάλιστα εντός του Οκτωβρίου 2011 να κάνουμε μία πρώτη τεχνική ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων φορέων και ιδιωτών για τις δυνατότητες και τη συμμετοχή πού προσφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα τόσο στη τοπική κοινωνία όσο και οικονομία της Ύδρας.



Για το λόγο αυτό, σας παρακαλούμε καταρχήν ενημερώστε με ποιες μέρες και ώρες είναι οι πιο κατάλληλες για εσάς, ώστε να έχουμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Σ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ: ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑΣ - ΓΡΑΜΜΕΣ ΖΩΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Σ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑ ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ: ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑΣ - ΓΡΑΜΜΕΣ ΖΩΗΣ

Γραμμές ζωής χαρακτήρισε τις ακτοπλοϊκες συνδέσεις (και ετσι είναι) ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών στο Περιοδικό ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ.
η Συνέντευξη δώθηκε με την αφορμή τησ συμμετοχήσ του ΕΔΜΝ στο 1ο POSEIDONIA SEA TOURISM FORUM, το οποίο διοργανώθηκε με τεράστια επιτυχία στην Αθήνα και εβαλε την διοργάνωση κατευθείαν στη Κορυφή των σχετικών ναυτιλιακών Συνεδρίων.
Να σημειώσουμε οτι αποτέλεσμα της αψογης συνεργασίας του ΕΔΜΝ με τους διοργανωτές είναι και η υποστήριξη για κρουαζιέρα στην Υδρα με δύο έως τώρα ενδιαφερόμενες εταιρείες.
Η αρμόδια Λιμενική αρχή του νησιού μας, έχει ήδη ενημερωθεί και περιμένουμε τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών.
Ακολουθεί όλη η Συνέντευξη, όπως δημοσιεύθηκε στα ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ.







Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Στην Κantor η μελέτη για το μεταφορικό Ισοδύναμο.



Στην Κantor η μελέτη για το μεταφορικό Ισοδύναμο.


Στην πολυεθνική εταιρεία «Κantor Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε

Ανάδοχος της μελέτης ορίσθηκε η εταιρεία Κantor Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε και η οποία αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, αρχίζει να μετρά το επτάμηνο για να παραδώσει την μελέτη. Η μελέτη χωρίζεται σε τρεις φάσεις.
Στην πρώτη θα γίνει αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης δικτύου δρομολογίων άγονων γραμμών. Θα εξεταστεί το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους και η σχετική εμπειρία από άλλα κράτη μέλη της Ένωσης και του συνολικού σχεδιασμού τους (με βάση υφιστάμενες μελέτες). Ακόμη προβλέπεται ανάλυση κόστους - οφέλους και αποτίμηση της οικονομικής επιβάρυνσης που θα προκύψει από την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου για το Ελληνικό Δημόσιο, με βάση το υφιστάμενο καθεστώς δρομολογίων.

Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης θα γίνει ανάλυση πλεονεκτημάτων, αδυναμιών, ευκαιριών που θα προκύψουν από την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στις άγονες γραμμές. Επίσης θα εξεταστούν εναλλακτικά σενάρια υλοποίησης του μεταφορικού ισοδύναμου, όπως είναι η ναυπήγηση ή αγορά πλοίων μέσω συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ή ως δημόσιο έργο.

Ακόμη θα προταθεί η εφαρμογή του σε δύο συγκεκριμένα δρομολόγια, για να εξεταστεί πιλοτικά η λειτουργία του.

Στη δεύτερη φάση, για καθένα από τα προτεινόμενα δρομολόγια η μελετήτρια εταιρεία θα πρέπει να προσδιορίσει τις τεχνικές προδιαγραφές των πλοίων, τις λειτουργικές απαιτήσεις τους, τη συχνότητα των δρομολογίων και μια σειρά άλλων χαρακτηριστικών.

Επίσης θα απαιτηθεί ολοκληρωμένη οικονομοτεχνική μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας.

Η τρίτη φάση περιλαμβάνει τη μελέτη της ολοκληρωμένης εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου σε όλες τις άγονες γραμμές και χρονικό προσδιορισμό των ενεργειών που απαιτείται να γίνουν.



Το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών έχει ήδη ορίσει ομάδα δημάρχων η οποία θα προτείνει στο επιστημονικό κλιμάκιο της ως άνω εταιρείας τις προτάσεις τις για το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

SMART-ISLANDS: Η Ύδρα ως πιλότος για όλες τις εφαρμογές του Ευρωπαϊκού Προγράμματος

SMART-ISLANDS: Η Ύδρα ως πιλότος για όλες τις εφαρμογές του Ευρωπαϊκού Προγράμματος.

Το Λογότυπο του Ευρωπαικού Προγράμματος
Την Ύδρα τελικά και τη Μάλτα επέλεξαν οι εταίροι του Ευρωπαϊκού προγράμματος να κάνουν τις περισσότερες εφαρμογές.

Ολοκληρώθηκε στη Μάλτα η πρώτη τεχνική συνάντηση των εταίρων του προγράμματος και έτσι το πρόγραμμα ξεκινά άμεσα με χρονικό ορίζοντα έως το καλοκαίρι του 2013.

Ολοι οι εταίροι του Προγράμματος κατα τη διάρκεια της Τεχνικής Συνάντησης στη Μάλτα.

Σύντομα θα ολοκληρωθούν όλες οι απαιτήσεις του προγράμματος προς τους ενδιαφερόμενους και θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην Ύδρα, πιθανότατα μέσα στον Οκτώβρη.

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει τηλεματικές εφαρμογές στους τομείς: Λιανικό Εμπόριο, Τουρισμός, Γιώτιγκ, καιρικές συνθήκες, Πυρασφάλεια, πωλήσεις ακινήτων και στατιστική.



Να σημειώσουμε ακόμη, ότι ο επικεφαλής συντονιστής εταίρος του προγράμματος καθηγητής Μάρκος Μποναζούντας δήλωσε μετά την επιλογή της Ύδρας ότι: Μπορούμε να κάνουμε την Ύδρα μοναδική.


Ο Επικεφαλής - Συντοσιστής εταίρος του προγράμματος καθ. (ΕΜΠ) Μάρκος Μποναζούντας.
 
Ακολουθεί η παρουσίαση του προέδρου του ΕΔΜΝ Ελευθέριου Σ Κεχαγιόγλου, όπως έγινε στη Μάλτα.



Σελίδα1.

Smart Web Services for the Mediterranean Islands

Information of HSIN islands

ELEFTHERIOS S KECHAGIOGLOU


HELLENIC SMALL ISLANDS NETWORK

Kick-off Meeting

Malta 31ST August 2011



Σελίδα 2

ΤΗΕ HELLENIC SMALL ISLANDS NETWORK, HSIN, www.smallislands.eu,



 REPRESENTS SMALL ISLANDS THROUGHOUT GREECE WITH A POPULATION OF LESS THAN 5000 INHABITANTS.

 40 MUNICIPALITIES OF 48 SMALL ISLANDS ARE THE MAIN MEMBERS AND PARTNERS OF HSIN.


 THE NETWORK IS FORMED TO OPPOSE THE PERMANENT PHENOMENON OF ECONOMIC, SOCIAL AND TECHNOLOGICAL ISOLATION AND ALL KINDS OF INSULARITY EXCLUSION.

 HSIN WORKS FOR THE SUSTAINABLE DEVELOPMENT OF THE ISLANDS.



Σελίδα 3



 AS REPRESENTATIVES OF THE SMALL GREEK ISLANDS WE PARTICIPATE IN:



◦ 1. THE MONITORING COMMITTEE FOR THE COMMUNITY SUPPORT FRAMEWORK 2007-2013 : OPERATIONAL PROGRAMME – SPECIAL SECRETARY “COMPETITIVENESS” ( GREEK MINISTRY OF DEVELOPMENT).



◦ 2. THE MONITORING COMMITTEE FOR THE COMMUNITY SUPPORT FRAMEWORK 2007-2013 : REGIONAL OPERATIONAL PROGRAMME OF IONIAN - WEST GREEK AND PELOPONNESUS REGIONS 2007 – 2013.



◦ 3. THE MONITORING COMMITTEE FOR THE COMMUNITY SUPPORT FRAMEWORK 2007-2013 : REGIONAL OPERATIONAL PROGRAMME OF NORTH AND SOUTH AEGEAN AND CRETE ISLANDS AND REGIONS 2007 – 2013.

Σελίδα 4

◦ Hellenic small islands network are OFFICIAL member of

◦ European Small Island federation

◦ 9 countries:

◦ Estonian,

◦ Danish,

◦ Sweden,

◦ Finland,

◦ Ireland,

◦ Scottish,

◦ France,

◦ Italy and

◦ Greece



◦ OBSERVER

◦ NETWORK OF THE INSULAR CHAMBERS OF COMMERCE AND INDUSTRY OF THE EUOPEAN UNION

Σελίδα 5

 . EU PROGRAMMS

 ESPON

 DEVELOPMED

 MEDISOLAE 3D – e CONTENT PLUS

 Social economy Observatory for small islands (Aegean and Ionian seas)



 OBSERVER

 ISLE-PACT (EU PROGRAMME)

Σελίδα 6

HSIN INFORMATION



• NON PROFIT ORGANISATION



• BOARD MEMBER – MAYORS OF SMALL ISLANDS

• WORKING PERSONNEL:

• SECRETARY/TECNICALS/ ACCOUNTANT/ LAWYER


• EASY PROCESS EMPLOYMENT OF PERSONNEL


• IT IS SUPPORTED BY DEPARTMENTS OF MUNICIPALITIES


• HEAD OFFICE IN ATHENS CENTER



◦ HSIN ISLANDS

APPLICATIONS AND CO OPERATING INSTITUTIONS

SMART 3D YACHTING / LOCAL MUNICIPALITY PORT AUTHORITIES / PORT POLICE/PERFECTURE TECHNICAL DEPTMENT ETC

SMART 3D LEISURE / MUNICIPALITY /NGO / ASSOCIATIONS / PRIVATE INDIVIDUALS ETC

SMART 3D REAL ESTATE / MUNICIPALITY/ PRIVATES COMPANIES/ ETC

SMART 3D STATISTICS / MUNICIPALITY/ PERFECTURE/ GEN. SECR. OF NATIONAL STATISTICS/ HIGH ECONOMICAL UNIVERCITY/ ETC

SMART 3D RETAILING / PRIVE SECTOR LOCAL BUSINES ECONOMIES ETC

SMART 3D WEATHER / NATIONAL METEO, MUNICIPALITIES, METEO VOLUNTEERS LOCAL STATION, MERCHAND NAVY ACADEMY ETC

SMART 3D FOREST FIRE – AGKISTRI ISL/ HELLENIC FIRE FICHTING DEPT, LOCAL POLICE, LOCAL PORT POLICE, MUNICIPALITY ETC

Σελίδα 7



Σελίδα 8

HSIN INFORMATION OF ISLANDS

• Hydra (ATTIKA)

• Tilos (AEGEAN SEA)

• kithnos (AEGEAN SEA)

• Meganisi (IONION SEA)

• Kastos (IONION SEA)

• Kalamos (IONION SEA)

• Ithaki (IONION SEA)



• Agkistri (ATTIKA)

• Skiathos (AEGEAN SEA)



Σελίδα 9

H y d r a

Population 3.200

Visitors – passengers: 260.000 per year

Interest presents Hydra which before 15 years had 1.000.000 visitors per year



Οι σελίδες 10-25 περιέχουν φωτογραφίες των νησιών



Σελ 26

HSIN all data collection for Hellenic small Islands



Role in the project


• Contribute to the collection and the analysis of the project user and data / datasets requirements, of use cases


• participate in the implementation of the Pilots Datasets for the Municipality of Agkistri and for the 7 islands of HSIN and conduct Pilots in the Module: (1) 3D-Yachting, (2)Smart retailing, (3)Smart Forest Fire Fighting and (4) Smart Real Estate (wp4)


• Participate in dissemination activities for the promotion of the project through publications and participation to workshops and conferences and activities of clustering and Networking and Linkage to European Union initiatives (wp5)



Σελ 27

Collection data datasets requirements and implementation of the pilot’s datasets



A. For the implementation of the pilot’s datasets all available datasets must be collected from the HSIN islands (responsible) for the pilot.

In order to they all data datasets available in correct time, must be start shortly (immediately).

The HSIN under the Epsilon International supervision (as needed) to collected the data



B. Moreover, during the task there will be processing and transformation activities will take place in the datasets in order to structure a suitable dataset to be connected with smart islands platform.



Also it will be supposed we calculate separate time afterwards the collection data for the application in pilot and for that need it results in order to corrected the material





The wp4 (collected data) must be start same time with the wp3



Σελ 28

Dissemination Activities WP5





The HSIN:

1. collaborates with the all partners for the action:


• Publications,

• workshops,


• conferences,


• clustering - Networking and


• Linkage to European Union initiatives



2. It has the possibility and the experience of such action and it


proposes certain action they become in somebody from the islands where they collaborate in the program



σελ 29

F i n a l l y



• The all applications are new for our islands.



• From all above we perceive dynamic where it can offer

the program in the growth of islands



This us forces to make the better possible work for the islands





Σελ 30

 The wp4 (collected data) must be start same time with the wp3



 2. If it is necessary, it can become change of island ?



 3. The applications pilots will become in one or in more islands ?





Σελ 31

◦ Thank you



◦ WWW.SMALLISLANDS.EU





Τέλος συζητήθηκε η μεθοδολογία της υλοποίησης όλου του προγράμματος αλλά και το επόμενο πρόγραμμα το οποίο θα κατατεθεί προς έγκριση στις Αρμόδιες διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στιγμιότυπο κατα τη συνάντηση.

 
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.580.000 ευρώ και 24μηνη διάρκεια, επιδοτείται δε κατά 50% από την ΕΕ και 50% ιδίοις πόροις.

.